søndag den 25. marts 2012

Stikket er trukket ud...

Vi er taget på mini ferie til Hoi An, det centrale Vietnam. Vi bor på et ganske udemærket hotel 200 meter fra stranden og 5 km. fra Hoi An by. 
Her er virkelig skønt! Her er ingen trafik, her er sol og sommer! Kulturelt er der ikke så meget at komme efter hernede, men det var også vores mening at holde total afslapningsferie i de fire dage vi er her! Vi har alle fire oplevet frustrationer på vores praktiksteder de sidste par uger, så denne tur har været yderst tiltrængt!
Vi kom sent torsdag aften og gik bare på værelserne og i seng. Fredag var der høj sol og 35 grader, så vi brugte det meste af dagen på stranden. Min hud er ikke bedste ven med solen, så jeg sad primært under en mega stor bambus parasol iført mine solbriller. Jeg var faktisk kun ude i solen når jeg var ude i de vilde bølger. Alligelvel har jeg lignet en kogt krebs med solbriller på siden (eller en forbryder fra en tegneserie med maske på!)! Solens stråler er virkelig skarpe her! Så: "Watch out, pussycat, wow wow wow"....!!!
Lørdag var vi inde i Hoi An. Vejret, og vores hud, var ikke til stranden! Vi købte souvenirs, spiste skøn is og Kristella og Alima bestilte henholdsvis en kjole og to jakker. Det skal hentes idag, og vi er ret spændte! Tina blev desværre så skoldet fredag, så hun lå bare på langs igår. Jeg håber, at hun kan komme med derind idag og få bestilt noget! 
Hoi An er fyldt med skræddere, og det koster nærmest ingenting at få syet tøj hernede! Jeg vil komme tilbage næste forår og få syet en smuk kjole til det bryllup jeg lige har fået en invitation til...! Tror nærmest stadig det er billigere at rejse herned og få skræddersyet en kjole end det er i Danmark! Kristella har givet 800.000 VND for en knælang kjole (ca. 240 kr.) og Alima har givet 700.000 pr jakke (ca. 200 kr.) Og så kunne man jo nyde en lille ferie samtidig... :-)
Vi rejser tilbage til Hanoi i morgen aften, og så er der to ugers praktik tilbage. Men det er to uger med et par fridage, besøg på en anden institution og så kommer Karl, så det kommer til at gå som lyn og torden! 


Fra solen i centrum: Goodmorning Vietnam! Og knus til DK.

2 kommentarer:

 1. Spændende at læse at det er så billigt at få syet tøj! Men uha, det er synd, at I er frustrerede over jeres praktiksteder i de sidste par uger.
  Og Karen, du skal være hjertelig velkommen til vores blogtræf! Det er nemlig hyggeligt at møde andre med samme interesse :-)

  SvarSlet
 2. Ja, det er helt fantastisk! De andre piger købte kjoler i lange baner! Jeg lod mig inspirere, for min kæreste og jeg rejser derned om to uger :-) Han kommer om en uge, har fem dage i Hanoi og så rejser vi ned til sommer, sol og fred og ro! Det er ærgeligt vores praktik skal slutte på denne måde, men vi har haft mange gode oplevelser, og dem holder vi fast i! Så vi ser alt i alt tilbage på opholdet med glæde :-)
  Jeg vil glæde mig til jeres næste træf og håbe, at jeg kan komme med!

  Tak for dine hilsner, Madame, det er skønt! ;-)

  SvarSlet