torsdag den 7. juni 2012

Hvidvinsdampede blåmuslinger

- En udfordring der viste sig at være såre simpel...!!


Jeg har aldrig prøvet at lave blåmuslinger, men jeg har tit overvejet at prøve. Dem man køber på glas og i dåse er efter min smag noget af det kedeligste og slet ikke værd at spise! 
Forleden dag handlede jeg i Rema1000, og der kunne man få et kilo til 25 kroner, så jeg besluttede mig for, at nu skulle det prøves!


Det er meget nemt at tilberede dem, det der tager længst tid, er at rense dem. De skal skylles under den kolde hane og de, der har et lille "skæg" siddende, skal have det fjernet. Hvis nogle af muslingerne er åbne, så bank dem let mod kanten af vasken og de skulle gerne lukke sig. Hvis ikke de lukker sig, er de døde og skal kasseres.


1 kilo friske blåmuslinger
3 spsk. olie
2 løg (jeg brugte friske samsø løg!)
2 fed hvidløg
2 gulerødder
Frisk eller tørret chili efter smag
3 dl. hvidvin
1 1/2-2 dl. piskefløde
1 drys frisk persille.


Olien varmes i en stor gryde. Løg, hvidløg, gulerødder og chili svitses til løgene er klare. Herefter hældes hvidvinen i gryden og der lægges låg på. Muslingerne skal koge i 5 minutter, gryden rystes et par gange undervejs. Fløden tilsættes og der smages til med salt og peber. Inden servering gav jeg det hele et drys frisk persille.
De smagte rigtig godt og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver blåmuslinger!


Til muslingerne serverede jeg en grov salat. Mange spiser frisk pasta eller spaghetti til, men jeg kan slet ikke forestille mig, at det er godt!
Så det blev til en salat af perlebyg, persillepesto, grillede peberfrugter, cherrytomater og smuldret "feta"
Lige som salaten fra igår er denne også en klassiker. Jeg laver den ofte med, hvad jeg lige har af grønt. Den er god med ærter, edamame bønner, oliven, en rest kylling, nektariner og så videre, det er kun fantasien, der sætter grænser! 


Håber jeres aften er så smuk som min!

4 kommentarer:

 1. Det er et meget smukt syn! Jeg spiser ikke selv muslinger, men da vi var på Svinkløv Badehotel valgte hele familien denne ret.
  Karen, der bliver blogtræf på Frilandsmuseet den 14/7 klokken 13 med madkurv - jeg håber du har lyst til og mulighed for at være med. Det kunne så hyggeligt at møde dig.

  SvarSlet
 2. De smagte også godt, og jeg skal helt sikkert prøve igen med andre smagsgivere. Jeg kunne godt tænke mig at prøve at røge dem :-) Jeg læste godt på din blog at der var træf igen, jeg vil meget gerne deltage! Det vil være skønt at få sat ansigt på nogle blogsider :-)

  SvarSlet
 3. Blåmuslinger er altså bare så lækre! og slet ikke så svært, som man kunne frygte! Som Madame nævner med hendes familie, så ender jeg som regel også med blåmuslinger på Svinkløv Badehotel - så er verden alligevel lidt lille :o)

  SvarSlet
 4. Camilla; du har fuldstændig ret, det er SÅ nemt! Flere der har været inde på indlægget siger, at det ser dyrt og luksusagtigt ud :-) Men det er en SKØN og billig spise! Jeg går og leger med tanken om en pizza med røgede blåmuslinger :-)

  SvarSlet