mandag den 28. november 2011

Ergo11

I tirsdags var jeg til Ergo11, ergoterapeutforeningens faglige konference i Odense. Det var spændende, og handlede meget om, hvordan vi i fremtiden slår vores fag, og vigtigheden af det, fast.
Det foregik i Odense Congres Center, og da vi kom så vores pladser sådan her ud:


(Æblet og vandflasken er mit eget!)

Først var der velkomst ved Gunnar Gamborg, som er formand for foreningen, og derefter kom Michele Bellaiche fra tv-2 på scenen. Hun skulle være ordstyre for dagen arrangement.
Formiddagen gik med indlæg om udfordringer for fremtidens samfund og et indlæg om, hvordan vi kan gøre en forskel. Det sidste var et meget interessant indlæg om innovation og lysten til at udskille sig fra mængden.
Så var der forskellige workshops som vi havde tilmeldt os på forhånd. Jeg havde tilmeldt mig "Fremtidens ergoterapeuter", og det var ok. Der var 3 oplægsholdere: Helle Andersen, leder fra Århus Universitetshospital, Helle Mousing, leder fra Kolding kommune og Hans, udviklende ergoterapeut fra Gentofte hospital.
De havde alle tre meget godt at sige, og der var en god debat efterfølgende.
Så var der frokost, overrækkelse af priser og et indlæg om ergoterapi som en bæredygtig business. Dagen sluttede med en politisk paneldebat, men jeg tog hjem for den startede.

Alt i alt var det en god og spændende dag, jeg er imponeret over, hvor meget der rent faktisk bliver fokuseret på fremtiden i forhold til ergoterapi. Men det havde nok været mere relevant, hvis jeg havde været lidt længere i min uddannelse og set flere problemstillinger fra praksis, eller hvis jeg havde fast arbejde og kendte noget til, hvordan det er at være pålagt visse økonomiske og politiske rammer.


Jeg undre mig meget over, at der slet ikke var andre fra Campus Næstved en mig og en anden medstuderende! Ingen undervisere, ingen mellemledere eller uddannelsesleder. Det havde været rigtig relevant for dem, for meget af det, der blev talt om, er også noget, der bliver talt om i vores undervisning. Så det skuffede mig faktisk lidt!

Jeg skal beklage kvaliteten på billederne, eller mangel på samme! De er taget med min iphone, og billeder taget på den har jeg aldrig før brugt til indlæg!!

Karen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar